Nederland Waterland

2.938 keer bekeken

Nederland Waterland: innovatief omgaan met water

Bijna een derde van Nederland ligt onder de zeespiegel en de manier waarop wij met water omgaan is uniek in de wereld. Aan de ene kant doen we er alles aan om ons land droog te houden, aan de andere kant biedt het water ons kansen.

Lees verder

Nederland is een delta. Dat betekent dat meer dan de helft van ons land kan overstromen. Onze strijd tegen het water zorgt voor innovatieve bouwwerken en onze liefde voor water levert volop recreatieve mogelijkheden op.

  • Nederland heeft indrukwekkende ‘watericonen’, zoals de Deltawerken
  • De manier waarop we omgaan met water is uniek in de wereld
  • Veel sportieve mogelijkheden voor buitenlandse bezoekers

Nederland Waterland verbindt beroemde watericonen

Voor internationale toeristen biedt ‘Nederland Waterland’ volop mogelijkheden. Want de manier waarop wij met water omgaan, is uniek in de wereld. De verhaallijn Nederland Waterland verbindt watericonen, zoals de Deltawerken, Kinderdijk, de polders van Flevoland, Giethoorn, de Afsluitdijk en de Schermer en de Beemster met elkaar. Zo willen we Nederland bij internationale toeristen positioneren als waterland.

Water bepaalt het gezicht van Nederland

Bijna een derde van Nederland ligt onder de zeespiegel en het risico op overstromingen is groot. Nederlanders kozen er eeuwen geleden al voor om de strijd met het water aan te gaan. Het is meer dan een kwestie van overleven in ons waterland: wij passen ons aan en zoeken proactief manieren om het water buiten te houden. Dit heeft geleid tot de aanleg van innovatieve waterwerken, dijken, polders en dammen en uitgebreide kennis van watermanagement. De inrichting van ons land is grotendeels door het water bepaald. Ook in de bouw van onze steden is de actieve omgang met het water terug te vinden, in de vorm van grachten, kanalen en bruggen.

Water biedt ook volop recreatieve kansen…

…en die pakken we als Nederlanders graag! We zijn nuchter en pragmatisch genoeg om ook te willen genieten van wat het water biedt. Zeilen, zwemmen, surfen, schaatsen, roeien: het kan allemaal. Voor buitenlandse bezoekers die graag sportief bezig zijn, valt er in Nederland veel te beleven.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Jacqueline Lijs, via jlijs@holland.com.