Bloemen

881 keer bekeken

Bloemen

Nederland is wereldberoemd om haar prachtige bollenvelden. Iedereen kan van de uitgestrekte tulpen- en bloemenvelden genieten in de Bollenstreek, Noordoostpolder en de Kop van Noord-Holland. En natuurlijk ook op de Keukenhof, waar jaarlijks meer dan zeven miljoen bloemen in bloei staan.

Lees verder

Nederland is wereldberoemd om de prachtige bollenvelden die kleur geven aan het landschap. Naast Keukenhof kent Nederland veel meer verrassende plekken vol bloemenpracht.

  • Ook buiten Keukenhof heeft Nederland kleurrijke bollenvelden
  • Nederland is het hart van de internationale bloemenhandel
  • Volop Nederlandse evenementen die om bloemen draaien

Nederland is wereldberoemd om haar prachtige bollenvelden. Iedereen kan van de uitgestrekte tulpen- en bloemenvelden genieten in de Bollenstreek, Noordoostpolder en de Kop van Noord-Holland. En natuurlijk ook in Keukenhof, waar jaarlijks meer dan zeven miljoen bloemen in bloei staan.

Internationale bloemenveiling

Veel buitenlandse bezoekers komen naar Nederland voor de Keukenhof. Wat ze vaak niet weten, is dat ze ook op andere plekken Nederland Bloemenland kunnen leren kennen. Denk aan de kassen in het Westland en aan de internationale bloemenveiling in Aalsmeer. Maar ook de bollenvelden in de Kop van Noord-Holland en in de Noordoostpolder zijn plaatsen die we via de verhaallijn Bloemen bekend maken bij de buitenlandse bezoeker.

Kleurrijke bloemenevenementen

Speciaal voor evenementen worden bloemen verwerkt in de meest fantastische en kleurrijke creaties. Het bloemencorso in Zundert is het grootste dahliacorso ter wereld en een bezoek meer dan waard. Door de bloemenroute te volgen, ontdekken bezoekers het belang van bloemen voor Nederland en kunnen ze genieten van wat ons land op dat gebied te bieden heeft.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Emilie Zonnevylle via ezonnevylle@holland.com