van Gogh

Voor liefhebbers van Vincent van Gogh is er geen beter land om te bezoeken dan Nederland. Het Van Gogh Museum in Amsterdam bezit de grootste Van Gogh-collectie ter wereld en in de Brabantse dorpen Zundert en Nuenen leren bezoekers zijn persoonlijke leven kennen.

  • De grootste kunstcollectie van Van Gogh ter wereld
  • In de voetsporen van Van Gogh: van Zundert tot Nuenen
  • Het Kröller-Müller Museum: Van Gogh in de natuur

In 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Dat werd aangegrepen om één van de beroemdste  kunstenaars aller tijden te eren met een uitgebreid programma op verschillende plaatsen in Nederland. Via de Van Gogh-lijn is het aantrekkelijke aanbod door heel Nederland beschikbaar voor bezoekers.

De twee grootste Van Gogh-collecties ter wereld

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Maar het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe doet daar bijna niet voor onder: haar collectie is de op één na grootste.

Toeristen treden in de voetsporen van Van Gogh

Voor wie de kunstenaar beter wil leren kennen, is een bezoek aan het zuiden van ons land de moeite waard. Wat we internationale bezoekers dus zeker duidelijk willen maken: reizen binnen Nederland is simpel en snel. Neem bijvoorbeeld de Van Gogh-verhaallijn. Deze leidt naar Van Gogh’s Brabantse geboortedorp Zundert en het nabijgelegen Etten-Leur, waar hij zijn talenten ontwikkelde. Natuurlijk mag ook een bezoek aan Nuenen niet ontbreken, waar Van Gogh jaren woonde en werkte. Naast het Museum Vincentre zijn hier 21 gebouwen en locaties te zien waar Van Gogh geleefd heeft: een ideale kans om in de voetsporen van Van Gogh te treden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Champ Bouwman, via cbouwman@holland.com.