Koninklijk Nederland

Nederland en het Huis Oranje-Nassau zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: de leden van deze familie hebben ons land gecreëerd en gevormd. Mede dankzij ons koninklijke karakter zijn we een geliefde bestemming voor internationale bezoekers. Met een sterke verhaallijn brengen we hen op bijzondere locaties en vertellen we de verhalen van het Huis Oranje-Nassau.

Rijke geschiedenis

Op diverse plekken in Nederland heeft de rijke historie van het Huis Oranje-Nassau haar sporen achtergelaten. Paleizen, praalgraven, historische plekken en monumenten verwijzen direct naar vroegere tijden. Hofstad Den Haag speelt hierbij een belangrijke rol: het is al eeuwenlang de residentie van de koninklijke familie. Maar ook buiten Den Haag vinden we plekken met een sterk koninklijk karakter.

Delft, Apeldoorn en Breda: koninklijke historie

De stad Delft heeft een bijzondere link met het Huis Oranje-Nassau. Willem van Oranje zocht hier zijn toevlucht, versloeg er de Spanjaarden en legde er de basis voor het Nederland van nu. En wat te denken van Paleis Het Loo in Apeldoorn? Dit was lange tijd de tweede koninklijke zomerresidentie van Nederland. En wist u dat de basis voor het Huis Oranje-Nassau in Breda werd gelegd?

Samen vertellen we het verhaal van Koninklijk Nederland

Verschillende Nederlandse gebieden zijn rondom de verhaallijn Koninklijk Nederland inmiddels de samenwerking aangegaan. Dit zijn onder andere steden regio’s of locaties die een duidelijke link hebben met het Huis Oranje-Nassau. Samen vormen zij de verhaallijn. Belangrijk is hierbij dat het onderwerp aansluit bij wat de regio, stad of instelling wil uitdragen.

Meer bezoekers op meer plekken

De verhaallijn Koninklijk Nederland zorgt nadrukkelijk voor verbinding. Via samenwerking zorgen we voor de connectie tussen verschillende plekken in verschillende delen van Nederland. Het verhaal verleidt bezoekers tot het aandoen van meerdere locaties, op bekende en minder bekende plekken. Het resulteert in bezoekersspreiding én genereert aandacht en omzet in meerdere regio’s.

Op wie richten we ons?

Met de verhaallijn Koninklijk Nederland richten we ons specifiek op bezoekers uit Duitsland (Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen) en Nederland. We mikken daarbij op een doelgroep die een grote interesse heeft in historische thema’s. Met gerichte campagnes verleiden we hen tot een bezoek aan de fascinerende historische plekken die Nederland rijk is.

Hoe gaan we te werk?

We bouwen de verhaallijn Koninklijk Nederland op via drie pijlers. Allereerst verzamelen, creëren en delen we content. Op die manier bereiken we de doelgroep. De tweede pijler bestaat uit het uitvoeren van marketingactiviteiten, waarvan persbewerking de voornaamste is. De derde pijler bij deze verhaallijn is productontwikkeling: we brengen zowel bestaande als nieuwe producten onder de aandacht.

Kunt u meedoen?

Wilt u (meer) internationale bezoekers aantrekken en hebt u een duidelijke link met de thematiek van deze verhaallijn? Beschikt u over middelen om hierin te investeren? Elke stad, regio of locatie kan zich op eigen initiatief aanmelden om deel te nemen aan de verhaallijn Koninklijk Nederland. Inhoudelijke experts kijken of uw locatie past binnen de verhaallijn. Neem contact op met de storyline manager, Carolien Nederlof (cnederlof@holland.com), en ontdek de mogelijkheden!