Dutch Food & Cuisine

De Nederlandse keuken is bijzonder, maar culinair gezien is ons imago niet goed. Onterecht! Want onze verse producten, goede restaurants en topchefs van wereldniveau zijn juist heel aantrekkelijk voor internationale bezoekers.

  • Laat internationale bezoekers kennismaken met de unieke Nederlandse keuken
  • Nederland biedt verse en regionale producten van topniveau
  • Onze topchefs zijn eigenzinnig en innovatief

In Nederland eet je verse en regionale producten van zeer hoge, internationaal erkende kwaliteit. Daarnaast kent Nederland  veel goede restaurants én topchefs. Uit onderzoek is echter gebleken dat ons culinaire imago in het buitenland niet zo goed is. De Dutch Cuisine-verhaallijn moet helpen om dat beeld te veranderen.

Goede Nederlandse producten als sterk punt

Producten van eigen bodem zijn ons sterke punt. Zowel kleinschalige streekproducenten als bedrijven binnen de agrifood-sector produceren op innovatieve wijze producten van de hoogste kwaliteit. Onze creatieve chefs zorgen ervoor dat deze op een gezonde en verantwoorde manier op het bord verschijnen.

Promotie van iconische producten

In het buitenland staat Nederland bekend om haar kaas, asperges en schaal- en schelpdieren. Deze iconische producten gebruiken we om internationale bezoekers te trekken. We willen graag producten uit verschillende regio’s belichten, om zo het bezoek aan diverse gebieden in Nederland te stimuleren. De Nederlandse chefs zetten we in als ambassadeurs van zowel de regio als van de producten waar zij graag mee koken.

Campagnes voor Dutch Cuisine

De eerste marketingactiviteiten bestaan uit internationale persreizen waarbij we culinaire journalisten en bloggers onze producten en gerechten laten proeven. Dit wordt aangevuld met het gebruik van socialmediakanalen als Instagram en Pinterest, waarin beeld de hoofdrol speelt. Ook kunnen we consumentencampagnes voor een specifieke productgroep of markt ontwikkelen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Champ Bouwman, via cbouwman@holland.com.