De Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw was een periode van grote welvaart voor Nederland. De 17e-eeuwse grachten en de oude meesters in het Rijksmuseum kennen de meeste buitenlandse bezoekers wel. Dat de Gouden Eeuw ook nog springlevend is in steden als Middelburg, Hoorn en Haarlem is minder bekend.

  • Ook buiten Amsterdam is Gouden Eeuw springlevend
  • Nederlandse schilderkunst op hoogtepunt in Gouden Eeuw
  • Verhaal Gouden Eeuw: van Middelburg tot Enkhuizen

De Gouden Eeuw was een periode van welvaart voor de Republiek der Nederlanden. Met de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) bloeide de handel op. De rijke geschiedenis van de welvarende VOC- steden is nog steeds zichtbaar in de vele herenhuizen, grachten, musea, kerken, stadsmuren en havens.

De oude meesters

De Gouden Eeuw was ook de eeuw van de beroemde Hollandse Meesters. Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Vermeer en Jan Steen bouwden een wereldwijde reputatie op. De schoonheid van hun realistische portretten en het dagelijkse leven hebben de schilderkunst voorgoed veranderd.

Vertel het verhaal van de Gouden Eeuw

De grachten en de oude meesters in het Rijksmuseum zijn voor buitenlandse bezoekers bekende iconen van de Gouden Eeuw. Dat je de sporen van de Gouden Eeuw ook kunt ontdekken in veel andere steden is minder bekend. Daar willen we verandering in brengen door het ontsluiten van de verhaallijn De Gouden Eeuw. Het verhaal van de Gouden Eeuw loopt van Middelburg naar Enkhuizen, via onder andere Dordrecht, Leiden, Haarlem en Hoorn. Hier liggen volop toeristische mogelijkheden voor buitenlandse bezoekers.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Champ Bouwman