Destination Branding Cursus

471 keer bekeken

26 september 2017

Destination Branding Cursus

Op 30 november en 1 december organiseren de Identity Matching Academy en NBTC Holland Marketing de cursus ‘Destination Branding’ in Rotterdam.

Lees verder

Op dinsdag 9 en 10 mei organiseerden de Identity Matching Academy en NBTC Holland Marketing de cursus ‘Destination Branding’ in het EYE gebouw in Amsterdam. In twee dagen werden de 27 cursisten meegenomen in de unieke Identity Matching Methode die steden en regio’s helpt hun onderscheidende positionering te claimen.

NBTC Holland Marketing en Identity Matching Academy geven deze cursus om steden en regio’s te helpen bij het maken van keuzes in het vaststellen van hun identiteit en daarbij passende eigen positionering. Daarbij is het belangrijk dat steden en regio’s hun plek binnen HollandCity claimen.  

Met de HollandCity-strategie probeert NBTC het marktaandeel te behouden, maar ook ruimte en richting te geven aan groei. Conrad van Tiggelen, directeur marketing: “Laat bezoekers ook de rest van Nederland ontdekken. Echter lukt dit alleen als je in het hoofd van de consument ‘reason to travel’ plaatst. Waarom naar Utrecht of Leiden reizen als men de grachten ook in Amsterdam kan bekijken?” Een stad of regio moet onderscheidend zijn en daarin keuzes maken. Ook op internationaal niveau.

Cursus

In de cursus staat de Identity Matching Methode centraal waarmee in vier fases een unieke claim en werkwijze voor een stad of regio wordt gecreëerd. Tijdens de tweedaagse cursus werden de eerste twee fases behandeld. Fase 1 is de identificatie van de plek. Wie zijn we en waarin zijn we uniek? In Fase 2 wordt gekeken naar de markt en hoe deze te plaatsen in een groter geheel. Met een aantal cases werd gekeken hoe een positionering en een eigen marktclaim tot stand komt.

Film

Benieuwd naar hoe de deelnemers de cursus Destination Branding hebben ervaren? Bekijk dan dit filmpje.

Nieuwe kans

In het najaar op 30 november en 1 december 2017 wordt de cursus opnieuw gegeven, dit keer in Rotterdam.

Via deze website kunt u zich inschrijven. Of neem contact op met Emilie Zonnevylle via ezonnevylle@holland.com.