Zakelijk verblijf

Hoeveel buitenlandse zakenreizigers komen er jaarlijks naar Nederland? Wat leveren al deze zakelijke bijeenkomsten op? Lees hier meer over zakenreizen in Nederland.

In 2018 bezochten ruim 18,7 miljoen buitenlandse bezoekers Nederland. Hiervan kwamen er meer dan 4,7 miljoen reizigers voor een zakelijk bezoek. De meeste zakelijke bezoekers komen uit het Verenigd Koninkrijk (circa 793.000), Verenigde Staten (circa 557.000) en Duitsland (circa 535.000). Binnen het zakelijk reisverkeer wordt onderscheid gemaakt tussen individueel en georganiseerd zakelijk bezoek. Van alle zakenreizigers komt bijna drie kwart met een individuele zakelijke reden, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van werkzaamheden of een bezoek aan een hoofdkantoor. De overige zakenreizigers komen voor een georganiseerd zakelijk bezoek naar Nederland, dat wordt aan geduid met de term MICE (Meetings, Incentives, Conventions en Exhibitions). Deze reizigers bezoeken Nederland voor een meeting, incentive, congres of beurs.

In het e-magazine Zakelijk ontmoeten in Nederland vindt u de belangrijkste trends, cijfers en ontwikkelingen binnen de zakelijke markt. In dit e-magazine vindt u onder andere informatie over binnen- en buitenlandse zakenreizen van Nederlanders, maar ook informatie over de buitenlandse zakenreismarkt.