Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2018

Het magazine biedt een kort en krachtig overzicht van de cijfers op het gebied van internationaal, inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. Daarnaast wordt het economisch belang van de gastvrijheidssector kernachtig weergegeven.

  • Ontdek de meest recente cijfers over Toerisme en Recreatie in Nederland.
  • Doorloop het reisproces van een internationale toerist van inspiratie tot waardering.
  • Verdiep je in de cijfers over specifieke sectoren en thema's, zoals de cultuursector, watersport, horeca en retail.

Een zo compleet mogelijk overzicht van de gastvrijheidssector

Cultuur, horeca, sport, retail, vervoer: de gastvrijheidssector is een brede sector en raakt alle mogelijke types van vrijetijdsbesteding van Nederlanders en internationale bezoekers. In dit digitale magazine geven we inzicht in de belangrijkste kerncijfers van de sector en bieden we een overzicht van relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. Het magazine geeft antwoord op vragen als: wat is het economisch belang van de sector? Hoeveel buitenlandse toeristen komen er naar ons land? Wat zijn populaire vrijetijdsactiviteiten van Nederlanders?

Gezamenlijke publicatie

Voor de totstandkoming is gebruik gemaakt van uiteenlopende informatiebronnen. Daarnaast hebben diverse partijen uit de sector hun bijdrage geleverd. Op deze manier is een totaalbeeld van de gehele gastvrijheidssector ontstaan. Bekijk hier de publicatie ‘Kerncijfers gastvrijheidseconomie 2018’.

Kerncijfers Toerisme & Recreatie 2018

Duik in de Nederlandse gastvrijheidseconomie

Bekijk hier de kerncijfers

Aanverwante informatie