Themajaar ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’ bereikt Londen

14 maart 2018

Ruim 50 Britse influencers en bloggers: ze waren gisteravond aanwezig op het Holland persevent in Londen. In samenwerking met diverse partners zette NBTC het merk Nederland op de kaart bij de Britse media. De journalisten werden onder andere geïnspireerd met de Holland activiteiten van 2018 en aan het eind van de avond werd de award voor ‘het beste Britse artikel over de bestemming Nederland’ uitgereikt.

Nederland is een populair vakantieland onder Britten

Jaarlijks organiseert NBTC in Londen een persevent om Nederland op de kaart te zetten als aantrekkelijke bestemming voor Britten. Met bijna 2,2 miljoen bezoekers staat het Verenigd Koninkrijk op de derde plek van grootste herkomstland. Voor Britten is Nederland een ideaal vakantieland voor met name korte vakanties. Aangezien Britten ons land vaker bezoeken, zet NBTC via de HollandCity-strategie in op spreiding van Britse bezoekers in tijd en ruimte. Via de media proberen NBTC en partners de Britten te inspireren om ook de voor hen soms nog onbekende plekken te bezoeken. Eén van de hoogtepunten tijdens de persavond was de sneak preview van het themajaar 2019 ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’. Dit themajaar is onderdeel van een meerjarige samenwerking tussen NBTC en steden en culturele instellingen in Middelburg, Dordrecht, Delft, Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen. Gezamenlijk vertellen de steden het verhaal van de rijke geschiedenis van Nederland in de Gouden Eeuw. Tijdens het event werd de kennis van de journalisten getest middels de ‘Gouden Eeuw’ quiz. De winnende journalist brengt binnenkort een bezoek aan Rotterdam met de nieuwe Eurostar-verbinding vanuit Londen.

De Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw is een belangrijke periode in de rijke geschiedenis van Nederland. Voor bezoekers is het boeiend om het spoor van deze periode van welvaart te volgen en zo de historie en het culturele erfgoed te leren kennen.

Lees verder