Terugblik China seminar

341 keer bekeken

11 juli 2016

Terugblik China seminar

Tijdens het ochtendprogramma gaven drie internationale sprekers hun visie op de trends en ontwikkelingen binnen de Chinese toeristische sector. De middag werd gevuld met interactieve parallelsessies waarin dieper werd ingegaan op onderzoek en persoonlijke ervaringen met de Chinese toeristische sector.

Lees verder

Op 9 juni namen meer dan honderd partners uit de Nederlandse toeristische sector in Voorschoten deel aan het seminar Toerisme uit China. De deelnemers werden verwelkomd door Jos Vranken, algemeen directeur NBTC, en Frank Pieke, executive director LeidenAsiaCentre.

Tijdens het ochtendprogramma gaven drie internationale sprekers hun visie op de trends en ontwikkelingen binnen de Chinese toeristische sector. Dr. Robert Li van de Temple University in Philadelphia (VS) besprak het snel groeiende uitgaande toerisme in China en de nieuwe trends rondom deze stroom reizigers. Zo is deze toerist jonger, meer ervaren en reist graag alleen.

Country manager NBTC China, Eddie Yang, benadrukte het belang en de impact van sociale media voor effectieve marketing en legde uit dat authentieke, gepersonaliseerde reizen in het bijzonder goed aansluiten bij de behoeften van de Chinese toerist.

De laatste spreker van de ochtend was Robin Uyterlinde van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij informeerde de aanwezigen over de huidige visaprocedure en maatregelen die Nederland beter toegankelijk moeten maken voor de Chinese toeristen.

De middag werd gevuld met interactieve parallelsessies waarin dieper werd ingegaan op onderzoek over social media gedrag in China, het beeld van Nederland in de Chinese media, de samenwerking met Alitrip ten behoeve van de promotie van Nederland en de persoonlijke ervaringen met de Chinese toeristen van onderneemster Gabriella Esselbrugge uit Giethoorn. Voor meer informatie over de seminar en de presentaties kunt u terecht op deze website.