Nederland gastland op foodfestival Omnivore

2 april 2019

Nederland had dit jaar de eer om als gastland op te treden tijdens het driedaagse foodfestival Omnivore in Parijs. Drie Nederlandse topchefs Thijs Meliefste, Joris Bijdendijk en Syrco Bakker verschenen op het podium in Parijs en lieten aan de vele bezoekers waaronder foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, foodjournalisten, bloggers en vloggers, hun culinaire prestaties zien.

Op het foodfestival hebben verschillende Nederlandse bedrijven, waaronder Koppert Cress (micro-groenten), het Nederlands Visbureau, de VanDrie Group (kalfsvlees) en Chaud Devant (horeca kleding), Nederland vertegenwoordigd op een gezamenlijke stand van de Nederlandse ambassade en NBTC.

Onder het motto Tempting and surprising, naturally Dutch! heeft Nederland zich hier kunnen presenteren als een aantrekkelijke bestemming voor innovatieve kwaliteitsproducten en bijzondere culinaire ervaringen. “De Nederlandse keuken is bijzonder en het is fantastisch dat Nederland zich hier op de kaart heeft gezet op culinair gebied op het grote podium van Omnivore,” aldus Champ Bouwman, projectmanager Dutch Food & Cuisine.