Brabant als food bestemming tijdens We Love Food-persreis

8 maart 2018

Begin maart verwelkomden NBTC en Visit Brabant vijftien journalisten voor de perslancering van ‘Europese Regio van de Gastronomie 2018: Brabant’ met als thema ‘We Are Food’. De journalisten kwamen uit o.a. Frankrijk, Italië en Spanje

Tijdens de persreis bezochten de journalisten meerdere bijzondere food initiatieven in Noord-Brabant. Zo brachten ze onder meer een bezoek aan de Noordkade in Veghel, een nieuw industrieel centrum in Veghel. In de Proeffabriek op de Noordkade komen verschillende winkels en restaurants samen voor een ultieme gastronomische beleving.

Na het bezoek aan Veghel aten de journalisten bij GAST in Den Bosch, een pop-up restaurant waar negentien Brabantse topchefs elkaar het hele jaar afwisselen om te koken. Binnen het thema Soenil Loves Vincent kookte Michelin-Sterrenchef Soenil Bahadoer (restaurant De Lindehof) een menu waarin de passie en volharding van Vincent van Gogh centraal staat.

Ook bezochten de journalisten de Efteling, waar ze te zien kregen hoe de Efteling steeds meer inzet op gezond eten voor hun 4,8 miljoen bezoekers per jaar. Niet alleen friet dus, maar ook vers fruit, brood en groenten. Tot slot stond ook een bezoek aan Vandeoirsprong, een ambachtelijke bierbrouwerij in Oirschot, op het menu.

Dutch Food & Cuisine

De persreis is onderdeel van de Dutch Food & Cuisine verhaallijn waarmee NBTC bezoekers kennis laat maken met de Nederlandse keuken en haar streekproducten. NBTC organiseerde de persreis in samenwerking met Visit Brabant. De journalisten publiceren in culinaire magazines, foodblogs, kranten en tijdsschriften. Er wordt nog gewacht op de eerste resultaten. De reacties van de journalisten waren tijdens de persreis zeer positief.