Kees van der Most neemt afscheid als manager research bij NBTC

22 februari 2018

Per 1 juli neemt Kees van der Most afscheid van NBTC Holland Marketing. Van der Most was dertig jaar werkzaam in de rol van manager research bij NBTC en was ook medeoprichter van NBTC-NIPO Research, het marktonderzoeksbureau van NBTC en Kantar TNS. Van der Most richt zijn eigen bureau op, gericht op onderzoek en trends binnen de toeristische sector. Op 1 mei is de officiële laatste werkdag van Van der Most.

30 jaar kennis en ervaring

“Kees is 30 jaar verbonden geweest aan onze organisatie en heeft het onderzoeksteam van zowel NBTC als de joint-venture NBTC-NIPO Research tot grote hoogte getild. Ik ben blij dat Kees in zijn nieuwe rol nog wel betrokken blijft bij NBTC. Zijn kennis en ervaring binnen de sector gaat dus zeker niet verloren. Ik kijk met veel plezier terug op onze samenwerking en ik wens Kees dan ook ontzettend veel succes met deze nieuwe uitdaging”, aldus Jos Vranken, algemeen directeur NBTC.

Nieuwe uitdaging

“Na in totaal 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij NBTC heb ik besloten mijn eigen bureau op te starten gericht op onderzoek en trends in de toeristische sector. Natuurlijk verlaat ik NBTC met gemengde gevoelens, maar ik kijk ook enorm uit naar deze nieuwe uitdaging”, aldus Kees van der Most. “De programma’s en projecten van NBTC zijn de afgelopen 30 jaar heel divers geweest. Eén van de hoogtepunten voor mij was de toekomstvisie die is ontwikkeld voor destinatie Holland in 2008”. NBTC gaf destijds een doorkijk naar de toekomst van het inkomend toerisme voor Nederland. “Vandaag de dag, tien jaar later, kijken we opnieuw naar de toekomst en maken we in dit kader een deltaplan. Hierin brengen we potentiële projecten en kansen in kaart die bijdragen aan de realisatie van het versneld en versterkt inzetten van de HollandCity-strategie, waarin spreiding van bezoekers in tijd en ruimte centraal staat,” aldus Kees van der Most.  NBTC beraadt zich de komende weken nader op de wijze waarop zijn vertrek wordt ingevuld.