Inschrijving internationaal congres ‘Religieus Erfgoed en Toerisme’ geopend

130 keer bekeken

7 juli 2016

Congres ‘Religieus Erfgoed en Toerisme’

In het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed vindt op 6 en 7 oktober het internationale congres ‘Religieus Erfgoed en Toerisme’ plaats in Utrecht. Het congres biedt een unieke kans om in een internationale context religieus erfgoed en toerisme als economische kracht en kans te verkennen.

Lees verder

In het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed vindt op 6 en 7 oktober het internationale congres ‘Religieus Erfgoed en Toerisme’ plaats in Utrecht. Het congres is tot stand gekomen door de United Nations World Tourism Organization (UNWTO), de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Museum Catherijneconvent, het Vlaams Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRCK) en Future for Religious Heritage (FRH) en biedt een unieke kans om in een internationale context religieus erfgoed en toerisme als economische kracht en kans te verkennen.

Programma

Het programma gaat van start met ‘keynote speeches’ van Monseigneur Timothy Verdon, directeur van het Bisschoppelijk Instituut voor Kerkelijke Kunst en Architectuur van het kathedrale museum van de Dom van Florence, en Loyd Grossman, voorzitter van de Churches Converations Trust en de Heritage Alliance. In de middag hebben deelnemers keuze uit twee parallelsessies waar dieper in wordt gegaan op profilering en marketing of op management en conservering. De eerste dag eindigt met een diner in het Paushuize. Op de tweede dag ligt het accent op innovatie en creativiteit in een reeks voorbeelden en workshops.

Klik hier voor meer informatie.