HollandCity - NBTC
Foto: Daria Nepriakhina via Unsplash

HollandCity

Binnen de kaders van Perspectief 2030 streven we naar een leefbare, geliefde en waardevolle bestemming Nederland, waar iedere Nederlander profiteert van toerisme. Met onze HollandCity-strategie geven we richting aan het groeiend aantal bezoekers, zodat we deze bezoekers kunnen spreiden in tijd en ruimte.

Korte reisafstanden benadrukken

Hoewel reisafstanden binnen Nederland relatief klein zijn, beseffen internationale bezoekers vaak niet dat ze in korte tijd gemakkelijk verschillende Nederlandse steden en regio’s kunnen bezoeken. Met HollandCity laten we zien wat ons land allemaal te bieden heeft op relatief korte onderlinge afstanden en verleiden we internationale bezoekers van de gebaande paden af te gaan en ook minder bekende plekken te ontdekken.

Héél Nederland interessant

We zorgen er met HollandCity voor dat héél Nederland de komende jaren interessanter wordt als bestemming. Door elke stad en regio in Nederland zijn eigen kwaliteiten te laten benutten en zijn eigen verhaal te laten vertellen, trekken we bezoekers naar plaatsen in het hele land. We verleiden bezoekers met aansprekende verhaallijnen, ontwikkelen districten met onderscheidende profielen en verbinden partijen rondom evenementen en themajaren.

Districten

Voor internationale bezoekers is Nederland als een wereldstad met districten die op relatief korte reisafstand van elkaar liggen. Door behalve Amsterdam ook andere districten uit te werken, ieder met hun eigen, onderscheidende DNA, verleiden we bezoekers om minder bekende steden en regio’s te ontdekken.

Verhaallijnen

Verhaallijnen lopen als denkbeeldige metrolijnen door Nederland; ze verbinden plekken en bezienswaardigheden op basis van een thema of interesse. Zo verleiden we bezoekers om méér van Nederland te ontdekken.

Evenementen & themajaren

Evenementen en themajaren zorgen voor urgentie om ons land in een bepaalde periode te bezoeken. Ze worden ingezet voor spreiding van bezoekers in tijd en ruimte. Door het toeristische aanbod en de evenementenprogrammering rondom één thema te bundelen, ontstaat een landelijk themajaar.

NBTC HollandCity